Focus on
AQUACULTURE
Focus on
AQUACULTURE

Puhdas vesi terveiden kalojen kasvatukseen

Korkean suorituskyvyn järjestelmät kestävää tuotantoa varten RAS-järjestelmissä

Haaste: Kalan kasvava maailmanlaajuinen kysyntä elintarvikkeena.

Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestön (FAO) ennusteiden mukaan 62 prosenttia maailman kulutukseen tarkoitetuista kaloista ja äyriäisistä tulee maatiloilta vuoteen 2030 mennessä. Tämän kehityksen seurauksena kiertovesiviljelyjärjestelmien (RAS) käyttö on yhä tärkeämpää: ne vaativat vähemmän vettä ja maata ja ovat siten joustavampia sijainnin suhteen. Lisäksi ne saavat pisteitä paremmasta bioturvallisuudesta ja tuottavuudesta, pienemmistä jätevesimääristä, yksinkertaisesta seurannasta ja siitä, että ne ovat riippumattomia sää- ja ympäristövaikutuksista. Samaan aikaan vaatimukset tasaisen turvalliselle ja laadukkaalle vedenkäsittelylle lisääntyvät.

Ratkaisu: Suorituskykyiset järjestelmät eri prosessivaiheissa

Hyväksi todetut DULCODES UV-järjestelmät ja DULCOZON OZLa-otsonijärjestelmä soveltuvat veden hellävaraiseen ja tehokkaaseen desinfiointiin vesiviljelyjärjestelmissä. DULCODES LP-PE UV-järjestelmä on valmistettu korkeatiheyksisestä muovista ja se on korroosiovapaa ja suolavettä kestävä.

Elektronisen liitäntälaitetekniikan ja patentoitujen VARIO-Flux-lamppujen ainutlaatuisen yhdistelmän ansiosta saavutetaan erityisen korkea UVC-tehokkuus.

DULCOZON OZLa -otsonointijärjestelmälle on ominaista minimaalinen energiankulutus ja maksimaalinen tilansäästö. Redundantisti kytkettävien moduulien ansiosta se tarjoaa korkean toimintavarmuuden. Suuri ja värikäs 10 tuuman kosketusnäyttöpaneeli mahdollistaa yksinkertaisen käytön ja selkeän prosessin visualisoinnin.

Flokkulantin annostelu ja pH:n säätö

PolyRex-annostelujärjestelmä tukee lietteen sakeutusprosessia. Jauhevarastosäiliö täytetään pölyttömästi tyhjiökuljettimella. Kaksiruuvinen annosteluyksikkö, jossa on kaksi vastakkain pyörivää ruuvikuljetinta, mahdollistaa alhaisen pulssin ja tarkan annostelun ja minimoi kemikaalien kulutuksen. pH-arvon säätämiseen käytetään yrityksemme pH-antureita ja –ohjaimia sekä annosteluasemia ja magneettikalvoannostelupumppuja.

pH-arvo on pidettävä vakiona kalojen terveen kasvun kannalta.
Tämä saavutetaan annostelemalla kalsiumhydroksidia PolyRex-järjestelmällä.

Lietteen vedenpoisto
SPECTRA-eksentristä matopumppua käytetään veden mekaaniseen ja biologiseen puhdistukseen. Sitä käytetään lietteen matalapulssiseen pumppaukseen.

Lue lisää

Video

Annostelutekniikka

beta

beta

Kapasiteettialue 0,74 – 32 l/h, 25 – 2 baaria

Yleiskäyttöinen magneettimäntäinen annostelupumppu nestemäisten aineiden annosteluun vedenkäsittelyssä ja kemiallisissa prosesseissa: Magneettikäyttöinen kalvoannostelupumppu beta.

Taloudellinen, ylikuormitussuojattu, sovitettavissa olemassa oleviin merkinantolaitteisiin.

Lisätietoja

gamma/ X

gamma/ X

Sarjan syöttönopeus 1 ml/h – 45 l/h; 25 – 2 bar


Tutustu annostelupumppuun, joka asettaa uudet standardit tuottavuuden, luotettavuuden ja taloudellisuuden suhteen: Magneettikäyttöinen kalvoannostelupumppu gamma/ X

Lisätietoja

SPECTRA

SPECTRA

Kapasiteettialue 2,4 – 12 000 l/h, 12 – 3 baaria

SPECTRA-eksentrinen matokäyttöinen pumppu annostelee nestemäisiä polyelektrolyyttejä väkevöitynä ja laimennettuna. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi jäteveden käsittelyssä tai lietteen vedenpoistossa.

Säilytysastia

Säilytysastia

Käyttökapasiteetti 500 l – 50 000 l, sisä- ja ulkoasennus

Muovisäiliömme varmistavat lainsäädännön vaatimusten noudattamisen ottaen huomioon maakohtaiset hyväksynnät, jotka säätelevät ympäristölle vaarallisten aineiden varastointi- ja annostelujärjestelmien valmistusta ja toimintaa.

Lisätietoja

Mittaus-, ohjaus- ja anturitekniikka

DULCOMETER diaLog X

DULCOMETER diaLog X

DULCOMETER diaLog X -moniparametriohjain varmistaa, että monimutkaisia vedenkäsittelyjärjestelmiä käytetään mahdollisimman tehokkaasti. Mittaus- ja ohjauslaite on erittäin joustava ja soveltuu monille mittausparametreille.

Mahdollisuus lisätä jopa kaksi satelliittiyksikköä mahdollistaa täydellisen skaalauksen yksilölliseen sovellukseen. Tarvitsitpa sitten yksinkertaisia säätöjä tai monimutkaisia ohjaustehtäviä, diaLog X on ratkaisusi. Pienestä suureen – erittäin joustava kaikkiin järjestelmäkokoihin.

Lisätietoja

DULCOMETER diaLog DACb

DULCOMETER diaLog DACb

Etsitkö yksinkertaista mittaus- ja valvontalaitetta veden analysointiin? Sellaista, jota on helppo käyttää ja jonka avulla voit valita vapaasti kaikkien yleisten mitattavien muuttujien välillä kanavakohtaisesti? Löytyy: monitoiminen DULCOMETER diaLog DACb! Se on myös Ethernet/LAN-yhteensopiva ja voidaan integroida optimaalisesti olemassa oleviin verkkoihin.

Lisätietoja

DULCOLEVEL

DULCOLEVEL

DULCOLEVEL-tutkatasoanturi helpottaa kemikaalien varastonhallintaa. ProMinent-säiliöiden mittausalue kattaa tilavuudet 30-1 500 litraa (IBC-säiliöt) tai mitä tahansa säiliöitä, joiden enimmäiskorkeus on 15 metriä, ±5 mm:n tarkkuudella.

Lisätietoja

DULCOTEST pH-anturit

DULCOTEST pH-anturit

Porrastetut pH-mittausalueet 0 – 14
pH-arvon mittaukset DULCOTEST-antureilla: Tarkat, luotettavat ja sovellukseen mukautetut mittausarvot reaaliajassa. Ohjaa, säädä ja valvo kemiallisia prosesseja tarkkojen mittausarvojen ansiosta.

Lisätietoja

Kasvit ja järjestelmät

Vedenkäsittely ja desinfiointi

PolyRex

PolyRex

Kapasiteettialue jopa 8 200 l/h
PolyRex-annostelujärjestelmä on kaksikerroksinen valmisteluasema nestemäisten ja jauhemaisten polymeerien käsittelyyn. Se koostuu kuljetus- ja sekoitusyksiköstä ja kahdesta kaksikerroksisesta säiliöstä, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Käytettävät polymeerit hyödynnetään optimaalisesti.

Lisätietoja

UV-järjestelmät

UV-järjestelmät

DULCODES UV-desinfiointijärjestelmät

  • Koko vesivirtauksen tasainen säteilytys kehittyneen järjestelmän hydrauliikan ja virtausoptimoidun tuloalueen avulla.
  • Pitkän käyttöiän ja korkean UV-C-tuoton omaavien UV-lamppujen käyttö.
  • Automaattinen puhdistusjärjestelmä
  • Järjestelmän ohjaus laajoilla valvonta- ja merkinantotoiminnoilla
  • Kaikkien tärkeiden käyttöparametrien ja virheilmoitusten näyttö selkokielellä.
  • UV-anturin signaalin trendinäyttö ajan funktiona
  • Analoginen anturisignaalin ulostulo ja vikasignaalirele.
  • Nykyaikaisten, elektronisten liitäntälaitteiden käyttö väylätekniikalla lamppujen hellävaraista sytytystä ja hellävaraista lamppujen käyttöä varten.
  • Yksittäisten lamppujen valvonta
  • Automaattisten sulku- ja huuhteluventtiilien suora ohjaus

Lisätietoja

DULCODES LP-PE

DULCODES LP-PE

Virtausnopeus jopa 505 m3/h

Desinfioi suolaista merivettä tai lämpövettä ilman korroosio-ongelmia DULCODES LP-PE -muovisella UV-järjestelmällä. UV-järjestelmä koostuu reaktorista ja UV-anturista, jotka on valmistettu erittäin UV-kestävästä muovista.

DULCOZON OZLa

DULCOZON OZLa

Otsoniteho 380 – 6 080 g otsonia/h

DULCOZON OZLa -otsonijärjestelmä on otsonigeneraattori, jonka elinkaarikustannukset ovat alhaiset. Siinä yhdistyvät korkea otsonipitoisuus ja lyömätön tehokkuus

Lisätietoja

Digital Solutions – DULCONNEX

Gateway – App – Platform – Inventory Management – API

Verkkopohjainen. Verkottunut. Läpinäkyvä. Digitaalinen nesteiden hallinta DULCONNEXin avulla.

DULCONNEXin avulla ProMinent tarjoaa sinulle älykkään kokonaisratkaisun järjestelmäkomponenttien digitaaliseen verkottamiseen. DULCONNEX perustuu vankkoihin, verkostoituviin tuotteisiin, jotka voidaan räätälöidä käyttöolosuhteiden mukaan. Kaikkien järjestelmäkomponenttien verkottaminen mahdollistaa optimoidun vuorovaikutuksen annostelupumppujen, desinfiointijärjestelmien, mittaus- ja ohjauslaitteiden sekä antureiden välillä – ja lisää näin prosessin luotettavuutta ja järjestelmän tehokkuutta.

Lisätietoja

Käytännön esimerkkejä

ProMinent tukee katkarapujen viljelyä Brasiliassa

Merieläinten kasvatus on vaativaa, koska veden laatua on seurattava jatkuvasti tautien ehkäisemiseksi. Suorituskykyinen mittaus- ja valvontatekniikkamme soveltuu erinomaisesti tällaisiin herkkiin sovelluksiin.

Lisätietoja

Meriveden käsittely on katkarapujen viljelyn edellytys

Merenelävien maailmanlaajuinen kysyntä jatkuu ennallaan, mutta katkarapujen kasvattaminen vesiviljelyssä on hankalaa. Desinfiointi- ja suolanpoistojärjestelmät parantavat kasvatusaltaiden veden laatua merkittävästi ja lisäävät siten katkarapujen eloonjäämisastetta.

Lisätietoja

Abu Dhabin kaviaarintuotanto erämaassa menestyy

Joillekin se on herkkua, kun taas toiset hylkäävät sen kiitettävästi – kuten moni muukin asia, kaviaari on puhtaasti makukysymys. Koska kysyntä maailmanmarkkinoilla kasvaa jatkuvasti, eräs Abu Dhabissa toimiva innovatiivinen yritys tuottaa nyt kaviaaria aavikolla.

Lisätietoja