Bedieningsgemak heeft de toekomst.

Bedieningsgemak heeft de toekomst.

De nieuwe Sigma X met grafisch display en Extended Connectivity

Met de nieuwe Sigma X-familie biedt ProMinent u intelligente, flexibele motor-membraandoseerpompen, die op de gebieden van bedieningsgemak, betrouwbaarheid en veiligheid nieuwe maatstaven zetten. Als consequente doorontwikkeling van onze ruimschoots beproefde Sigma-serie, combineert de nieuwe Sigma X diens robuustheid en procesveiligheid met een innovatief, uniform bedieningsconcept en uitgebreide mogelijkheden voor opname in netwerken.

Betrouwbaar en flexibel als altijd, comfortabel en veelzijdig als nooit tevoren

Hoog bedieningsgemak

Een hoogtepunt van de nieuwe Sigma X is het uniforme bedieningsconcept met click wheel en 4 extra bedieningstoetsen op een afneembare bedieningseenheid. Een groot, verlicht lcd-scherm en een indicatieled voor verschillende bedrijfstoestanden zorgen voor extra bedieningsgemak. De standaard geïntegreerde timer regelt de tijdsafhankelijke doseerprocessen. Passende reserveonderdelen worden op het display weergegeven.

Superieure procesveiligheid

De robuuste motor-membraandoseerpomp met geïntegreerde besturing en gepatenteerd meerlaags veiligheidsmembraan wordt de Sigma X gekenmerkt door de hoge procesveiligheid. Een geïntegreerd overstortventiel beschermt de pomp tegen overbelasting en garandeert een betrouwbaar bedrijf door ontluchtingsmogelijkheid tijdens het doseerproces.

Optimaal doseerresultaat

Dankzij de instelbare doseerprofielen levert de nieuwe Sigma X optimale doseerresultaten. De combinatie van frequentieregeling en slaglengteverstelling maakt een groot instelbereik mogelijk. Daarbij werkt de pomp over het volledige frequentiebereik met grote precisie. Door het bewegingsprofiel aan te passen, kan ook bij viskeuze en uitgassende media een precieze en probleemvrije dosering worden gegarandeerd.

Meer connectiviteit

De nieuwe Sigma X is helemaal klaar voor Industrie 4.0. Via de geïntegreerde PROFIBUS®- en
CANopen-interfaces is een koppeling met procesbesturingssystemen mogelijk. De regeling op afstand van de bedrijfsmodi verloopt eenvoudig via een extra uitgangs- resp. relaismodule.

Talrijke toepassingsmogelijkheden

Met de uitvoeringen S1Cb, S2Cb en S3Cb bestrijkt de nieuwe Sigma X een breed capaciteitsbereik van 21 tot 1.040 l/h. Daarmee is de pom flexibel inzetbaar in vele verschillende toepassingen. Het gebruiksspectrum strekt zich uit van chemicaliëndosering, via drinkwater- en afvalwaterbehandeling en het doseren van desinfectiemiddelen in koelcircuits, tot het gebruik in de papierindustrie, kunststoffenproductie

 

Features

Boordevol, hoe een effectieve pomp nog slagvaardiger wordt.

Betrouwbare, duurzame motoraandrijving

Robuuste, precieze motoraandrijving voor het doseren van vloeibare media van 21 tot 1.040 l/h bij een tegendruk van 16 tot 4 bar, in de uitvoeringen S1Cb, S2Cb en S3Cb

 

Eenvoudige bediening voor hoog gebruiksgemak

Intuïtief bedieningsconcept met click wheel en 4 extra bedieningstoetsen op een afneembare bedieningseenheid bij besturingstype Sigma X.

 

Duidelijke status-leds

De led-statusindicatie met 3 van alle kanten zichtbare leds voor bedrijfs-, waarschuwings- en foutmeldingen, verhoogt de bedrijfsveiligheid.

 

Verlicht lcd-display

Het grote lcd-display met hoge resolutie geeft op overzichtelijke wijze de belangrijke parameters weer.

 

Optionele draadloze verbinding

Bluetooth- en WLAN-aansluiting waarmee parameters eenvoudig kunnen worden geconfigureerd en procesgegevens kunnen worden opgeroepen (optie).

 

DULCOnneX Extended Connectivity

Geïntegreerde PROFIBUS®– en CANopen-interfaces maken de koppeling mogelijk met procesbesturingssystemen.

 

Digitaal fluidmanagement met DULCOnneX – Extended Connectivity.

Webgebaseerd. Opgenomen in een netwerk. Transparant.

 

DULCOnneX van ProMinent is de intelligente oplossing voor digitaal fluidmanagment. Met DULCOnneX integreren wij alle componenten van een installatie in een compleet systeem en zorgen zo voor een optimaal samenspel tussen doseerpomp, meet- en regelapparatuur en sensoren. Als gebruiker profiteert u van een directe toegang tot alle informatie van de apparaten en installaties ter plaatse. Hiermee maakt DULCOnneX het u mogelijk processen op eenvoudige wijze te bewaken, analyseren en optimaliseren. De basis voor digitaal fluidmanagement: producten met Extended Connectivity.

DULCOnneX-producten zoals de nieuwe Sigma X bezitten eigenschappen die een digitaal fluidmanagement mogelijk maken. Ze verminderen het gebruik van grondstoffen en helpen bedieningsfouten en stilstandtijden te minimaliseren.

Robuust: Hun constructie zorgt voor een lange levensduur en hoge beschikbaarheid.

Adaptief: Ze passen zich zelfstandig steeds aan aan veranderende bedrijfsomstandigheden.

Gebruiksvriendelijk: Ze zijn eenvoudig te installeren en in bedrijf te nemen. Een overzichtelijke, intuïtieve bediening garandeert een eenvoudige parametrering, kalibratie en opslag van gegevens.

In netwerk integreerbaar: Ze communiceren op veldbusniveau via CANopen, PROFIBUS® en PROFINET, of kunnen via DULCOnneX gateway met ons webgebaseerd fluidmanagment-platform verbonden worden.

Overige informatie

Video

The Sigma X family

Out of conviction

Offering the optimum solution requires: broad expertise, knowledge and experience.