DULCODOS SAFE-IBC

DULCODOS SAFE-IBC

Met ons doseer- en legingsstation doseert u op gebruiksvriendelijke en betrouwbare wijze vloeibare chemicaliën

Het doseer- en legingsstation DULCODOS SAFE-IBC biedt personen en processen veiligheid bij de omgang met chemicaliën. De lekbak beschermt de vloer tegen vervuiling. Het doseersysteem gaat zuinig om met de bedrijfsmiddelen en bespaart zo kosten, doordat vrijwel geen resthoeveelheden in de container achterblijven. Het voldoet aan de gewijzigde wetgeving voor waterverontreinigende vloeistoffen volgens de Duitse AwSV.

De oplossing voor een betrouwbare dosering van vloeibare chemicaliën

Het doseer- en legingsstation DULCODOS SAFE-IBC voorziet uw proces ononderbroken van chemicaliën. De IBC wordt door de klant op het bijbehorende, iets gekantelde steunvlak van de lekbak gezet en bevestigd om vervolgens te worden verbonden met een tussenvat of een standbuis. Laat u zich overtuigen door de voordelen.

De voordelen in een oogopslag

Ook bij het vervangen van een IBC garandeert het doseersysteem DULCODOS SAFE-IBC een ononderbroken en veilige procesdosering van chemicaliën. Dankzij een optische niveau-meting en een niveaumeting met alarmmelding kan de vervanging van de IBC beter worden gepland. Een tussenvat van ongeveer 200 l dient als buffervolume en zorgt voor een onderbrekingsvrij proces. Voor een betrouwbare dosering kan, afhankelijk van de procesvereisten, een compacte opgebouwd doseerstation worden geïntegreerd in het voorste gedeelte van het tussenvat. Dit is met een of twee magneetdoseerpompen uitgerust, of met een motordoseerpomp.

Maximale veiligheid en rendement

Maximale veiligheid en rendement

De IBC kan veilig worden opgesteld op een speciale, verrijdbare lekbakconstructie. Hierdoor worden druppels betrouwbaar opgevangen en kunnen deze op de locatie van opstelling niet weglekken naar de omgeving. Als een aanvullende veiligheidsfunctie worden veiligheidskoppelingen en slangen met uitloopbeveiliging toegepast, waarmee de IBC met een links naast de lekbak ingebouwd tussenvat van ca. 200 l wordt verbonden. Het doseersysteem kan ook worden besteld met een standpijp met een buffervolume van ca. 60 l. Het doseersysteem biedt maximale bedrijfsveiligheid en maakt het mogelijk dat de IBC’s vrijwel restvrij worden geleegd.

Technische kenmerken

 • Robuuste, gelaste constructie van de lekbak van PE-HD
 • Tussenvat van ca. 200 l van PE-HD
 • Lekbak en tussenvat met DiBt-certificering (Deutsches Institut für Bautechnik)
 • Uitwendige afmetingen: 1840 x 1850 x 2098 mm (B x D x H)
 • Naar voren hellen steunvlak voor de IBC met een grootte van 1010 x 1620 mm (B x D)
 • Verrijdbare onderconstructie van de lekbak met openingen voor palletvorken en hoogte van ca. 100 mm

Passende producten

Magnetisch aangedreven membraandoseerpomp Beta

Universeel inzetbare magneetdoseerpomp voor het doseren van vloeibare media bij de waterbehandeling en bij chemische processen: Magneet-membraandoseerpomp Beta. Voordelig, beveiligd tegen overbelasting, aanpasbaar aan de aanwezige signaalgevers.

Meer informatie

Magneet-membraandoseerpompen gamma/ X en gamma/ XL

De gamma/ X en gamma/ XL zijn intelligente, in netwerken opneembare magneet-membraandoseerpompen, die voor wat betreft productiviteit, betrouwbaarheid en economisch rendement nieuwe maatstaven zetten.

Meer informatie

Motor-membraandoseerpomp Sigma

Robuuste motor-membraandoseerpompen zoals de Sigma-serie, waarborgen met een gepatenteerd meerlaagsveiligheidsmembraan een hoge procesveiligheid. Het is een intelligente, flexibele motor-membraandoseerpomp, die op de gebieden van bedieningsgemak, betrouwbaarheid en veiligheid nieuwe maatstaven zet.

Meer informatie

Doseerstation DULCODOS universal mini met magneet-membraandoseerpomp

Het doseersysteem DULCODOS universal mini wordt stekkerklaar geleverd en kan dankzij het geringe benodigde bodemoppervlak eenvoudig worden geïntegreerd in het proces. Dankzij het moderne ventielblok is de opbouw bijzonder overzichtelijk. Het compacte doseersysteem kan naar keuze worden geleverd met maximaal twee magneet-membraandoseerpompen uit de series Beta 4 of 5, delta en gamma/ X.

Meer informatie

Doseerstation DSKa met motor-membraandoseerpomp

Het aansluitklare modulaire doseersysteem DULCODOS dient voor dosering van chemicaliën met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid. Het systeem is modulair opgebouwd en kan flexibel worden ingezet in de meest uiteenlopende toepassingen.

Meer informatie

Optionele toebehoren

 • Bodemelektrode met DIBt-goedkeuring
 • Continue registratie van het vulniveau
 • Gaspendelleiding met blokkering tegen chemicaliëndampen
 • Verrijdbare lekbak
 • Alternatieve schroefdraadtypen voor IBC-adapters op aanvraag

Video