Intelligentie op een hoger plan.

Intelligentie op een hoger plan.

De nieuwe gamma/ XL met Extended Connectivity

Met de nieuwe gamma/ XL wordt de serie van intelligente magneet-membraandoseerpompen gamma/ X van ProMinent verder versterkt. De gamma/ XL is net zo intelligent, gebruiksvriendelijk en duurzaam als het kleinere zustermodel. Met een groter capaciteits-bereik van 8 tot 80 l/h bij 25 tot 2 bar geeft de gamma/ XL de pomp-serie gamma/ X een grotere veelzijdigheid en ontsluit deze vele nieuwe toepassingsgebieden.

Qua prestatie en connectiviteit. Onze doseerpompen zijn behoorlijk gegroeid.

De nieuwe gamma/ XL biedt volop meerwaarde.

Meer intelligentie

De nieuwe gamma/ XL is net als de gamma/ X een innovatieve doseerpomp met vooruitziende intelligentie. De geregelde magneetaandrijving met geïntegreerde drukmeting zorgt ervoor dat de pomp hydraulische fouttoestanden herkent, zelfs bij minimale afwijkingen – hierop past de pomp de capaciteit direct optimaal aan op de drukverhoudingen en eigenschappen van het medium. Dit zorgt voor meer veiligheid bij de inbedrijfstelling en tijdens het proces.

Meer eenvoud

Met een druk op de knop de gewenste modus selecteren, met het click wheel de gewenste instellingen maken en deze met één klik bevestigen – ze eenvoudig is het doseren met de nieuwe gamma/ XL. Het regelbereik van de pompen bedraagt 1:40.000. De doseercapaciteit kan direct in l/h of in gph worden ingesteld. Daarmee is een intuïtieve en effi ciënte regeling al bij voorbaat ingebakken.

Meer betrouwbaarheid

De nieuwe gamma/ XL is uitgerust met een vrijwel onverwoestbare magnetische aandrijving, is beveiligd tegen overbelasting en onderhoudsarm. Samen met een automatische ontluchting en de automatische detectie van hydraulische fouttoestanden, zorgt dit voor een maximale betrouwbaarheid en duurzaamheid bij een hoog rendement.

Meer connectiviteit

De nieuwe gamma/ XL is helemaal klaar voor Industrie 4.0. Als intelligent product kan de pomp worden verbonden met het online fl uidmanagement-platform DULCOnneX van ProMinent. Via dit platform kunt u uw doseerproces in realtime bewaken, stilstanden voorkomen en geheel automatisch rapporten laten opstellen.

Meer veelzijdigheid

Als stand-alonepomp of geïntegreerd in een volledig systeem, is de nieuwe gamma/ XL bij uitstek de geschikte oplossing voor allerhande industriële toepassingen en overige doseerprocessen. De toepassingsmogelijkheden strekken zich uit van de chemicaliënhandel en installatietechniek, via de levensmiddelen- en drankenindustrie, de drinkwater- en afvalwaterbehandeling tot de chemische industrie en de galvanische techniek.

DULCOnneX – Extended Connectivity.

Webgebaseerd. Opgenomen in een netwerk. Transparant. Digitaal vloeistofbeheer met

Een ander hoogtepunt van de nieuwe gamma/ XL is de vergrote  connectiviteit. Als onderdeel van onze nieuwe DULCOnneX-oplossing voor een digitaal fluidmanagement, beschikt de nieuwe  magneet-membraandoseerpomp over geïntegreerde PROFIBUS®- en CANopen-interfaces, voor koppeling met procesbesturingssystemen. Hiermee maakt de gamma/ XL het u mogelijk de doseerprocessen op eenvoudige wijze te bewaken, analyseren en optimaliseren.

DULCOnneX van ProMinent is de intelligente oplossing voor digitaal fluidmanagment. Met DULCOnneX integreren wij alle componenten van een installatie in een compleet systeem en zorgen zo voor een optimaal samenspel tussen doseerpomp, meet- en regelapparatuur en sensoren. Als gebruiker profiteert van een directe toegang tot alle informatie van de apparaten en installaties ter plaatse. Hiermee maakt DULCOnneX het u mogelijk processen op eenvoudige wijze te bewaken,  analyseren en optimaliseren. De basis voor digitaal fluidmanagement: producten met Extended Connectivity.

DULCOnneX-producten zoals de nieuwe gamma/ XL bezitten eigenschappen die een digitaal fluidmanagement mogelijk  maken. Ze verminderen het gebruik van grondstoffen en  helpen bedieningsfouten en stilstandtijden te minimaliseren.

Robuust: Hun constructie zorgt voor een lange levensduur en hoge beschikbaarheid.

Adaptief: Ze passen zich zelfstandig steeds aan bij  veranderende bedrijfsomstandigheden.

Gebruiksvriendelijk: Ze zijn eenvoudig te installeren en in bedrijf te nemen. Een overzichtelijke, intuïtieve bediening  garandeert een eenvoudige parametrering, kalibratie en opslag van gegevens.

In netwerk integreerbaar: Ze communiceren op veldbusniveau via CANopen, PROFIBUS® en PROFINET of kunnen via DULCOnneX met ons webgebaseerd vloeistofbeheerplatform worden verbonden.

Verbeterde details, vergrote capaciteit.

De inwendige kracht van de nieuwe gamma/ XL

Duidelijke status-leds

De led-statusindicatie met drie van alle kanten zichtbare leds voor bedrijfs-, waarschuwings- en foutmeldingen, verhoogt de bedrijfsveiligheid.

Lcd-display met hoge resolutie en weergave van de tegendruk

Het 3” grote lcd-display met hoge resolutie van de gamma/ XL geeft op overzichtelijke wijze de belangrijke parameters weer, zoals het debiet. De tegendruk wordt gemeten zonder sensor en met een nauwkeurigheid van 0,5 bar eveneens weergegeven op het display.

Betrouwbare geregelde magneetaandrijving met vergroot capaciteitsbereik

De nieuwe gamma/ XL is uitgerust met een uiterst precieze geregelde magnetische aandrijving voor het doseren van vloeibare media. Het capaciteitsbereik strekt zich uit van 8 tot 80 l/h bij 25 tot 2 bar. De magnetische aandrijving maakt een trage uitgaande slag mogelijk, waarmee een vrijwel ononderbroken dosering kan worden gerealiseerd van zelfs minimale volumestromen.

Eenvoudige bediening per click wheel

Het click wheel, voor het eerst toegepast in de gamma/ X, maakt samen met het grote lcd-display en 4 toetsen een intuïtieve bediening en het programmeren van de nieuwe gamma/ XL mogelijk. Gegevens met betrekking op de doseercapaciteit worden elke 10 minuten opgeslagen en zijn voor de laatste 4 weken oproepbaar. Bewerkingsmogelijkheden via het display.

Vooruitziende intelligentie voor maximaal rendement

De beproefde elektronica van de nieuwe gamma/ XL maakt een uiterst precieze regeling mogelijk. De drukde-tectie via componenten zonder mediacontact zorgt voor de hoogst mogelijke bedrijfsveiligheid. Het systeem detecteert hydraulische storingen, zoals ‘Gas in de doseerkop’, ‘Overdruk’ en ‘Geen druk’. Ook worden drukschommelingen in het systeem gedetecteerd en gecompenseerd, waardoor een hoge doseerprecisie gegarandeerd blijft.

Nieuwe aansluiting voor 3 confi gureerbare I/O's

Als ingang voor het activeren van timerprogramma’s en voor het  omschakelen op een vooraf  ingestelde doseercapaciteit. Als uitgang voor foutmeldingen, voor waarschuwingen en, bij toewijzing aan de timer, voor het schakelen van externe apparaten, zoals een roerwerk of magneetventielen.

Optionele draadloze verbinding

Optioneel kan de gamma/ XL worden geleverd met Bluetooth- en WLAN-aansluiting, waarmee parameters eenvoudig kunnen worden geconfi gureerd en procesgegevens kunnen worden opgeroepen.

Permanente meting van het vulniveau

Met de nieuwe, permanente zuiglans kunt u een vulniveau nauwkeurig bewaken met een tolerantie van 5%.

DULCOnneX – Extended Connectivity

Geïntegreerde PROFIBUS®- en CANopen-interfaces maken de koppeling mogelijk met  procesbesturingssystemen.

Video

The gamma/ X family

Out of conviction

Offering the optimum solution requires: broad expertise, knowledge and experience.